165 cm
Váha ?
63 - 62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56 - 55 - 54 - 53 - 52 - 51 - 50 - 49 - 48 - 47

10 zdravých a chutných potravin!

27. april 2011 at 21:09 | Dominika |  tipy a triky
Jsou dobré, šťavnaté plné vitaminů a mají minimum kalorií! Co víc si přát! Už je servíruj na talíř :)

1. OKURKA - je ideální dietní potravinou, protože i po větší konzumaci nezatížíte své tělo zbytečným množstvím energie. Můžeme ji nazvat diuretikem, což znamená že zbavuje tělo od přebytečně zadržené vody. Sama obsahuje velký podíl vody, který spolu s vápníkem a hořčíkem ovlivňuje pročištění organismu. Navíc se extrakty z okurky přidávají do čistících pleťových masek, regenerují a ošetřují pleť a pomáhají vypínat vrásky.

2. LISTOVÝ SALÁT - by měl být rozhodně pravidelnou potravinou všech, kteří chtějí shodit svá nadbytečná kila, neboť při velkém objemu dodá tělu jen zanedbatelné množství energie. Balastní látky zasytí a zapříčiní vylučování endorfinů, tzv. hormonů štěstí, do organismu. Konzumací salátu dodáte vašemu tělu vitamín K, který působí proti rakovině, ale také kyselinu listovou, která nejen posílí vaši nervovou soustavu, ale také sníží hladinu škodlivého homocystenu v krvi a tak brání vzniku nemocí srdce a cév. Salát má značný obsah jemných hořčin, které povzbuzují produkci trávících šťáv.

3. BROKOLICE - obsahuje obrovské množství pro nás přínosných látek, je přímo napěchovaná vitamínem C, E a karoteny, které napomáhají regulaci tvorby kolagenu a také hospodaření organismu s vodou. Dále v ní najdeme niacin, který výrazně povzbuzuje látkovou výměnu tuků v organismu. A kyselinu listovou, která má velmi příznivý vliv na regeneraci organismu a zároveň také posiluje nervovou soustavu.

4. ANANAS - zná jistě mnoho dietářů také v podobě ananasových redukčních tablet, a není divu. Má nebývalý obsah ovocného enzymu bromelinu, který výrazně olivňuje trávení a má zároveň protizánětlivé účinky. Jeho vysoký podíl vlákniny a množství příjemně aromatické šťávy snadno zaženou pocit hladu a zasytí. Navíc svými močopudnými účinky působí příznivě na pročištění organismu, zbavuje trávicí systém nahromaděných hlenů a dalších pro organismus zatěžujících odpadů. Ideální je sníst jej půl hodiny před nebo dvě hodin po jídle, samozřejmě je mnohem lepší čerstvý než konzervovaný.

5 . BRAMBORY - jsou dietáři neprávem zatracovány, obdobně jako těstoviny obsahují sice méně výhodný typ sacharidů (jejich glykemický index je 125), ale po bramborách, pokud je konzumujeme v rozumném množství, nepřibereme. Vždyť 100g brambor obsahuje asi 375 kJ, což je z dietního hlediska vyhovující. Navíc obsahují vitamín C, který výrazně pomáhá látkovému metabolismu, zvyšuje obranyschopnost a napomáhá odolnosti vůči stresu.

6. ŠÍPKY - jsou velmi známé především svým vysokým obsahem vitamínu C, který je velkou zbraní v boji proti nemocem z nachlazení a virózám. Co je ale méně známé, to že šípky obsahují množství dalších velmi prospěšných látek, jako jsou karotenoidy, pektiny a flavonidy, které významně povzbuzují látkový metabolismus. Šípky nám navíc mohou pomoci osvěžit, vyčistit a zjemnit pleť a působí také proti tvorbě vrásek.

7. ARTYČOKY - mají velmi příznivý vliv na funkci ledvin, jater a žlučníku. Obsahují velké množství polysacharidu inzulínu, kerý snižuje hladinu cholesterolu v krvi a chrání cévy. Vzhledem ke značnému obsahu tříslovin, hořčin a vitamínů, jsou dieteticky velmi hodnotnou zeleninou. Velmi kladně ovlivňují metabolismus tuků.

8. JABLKA - podle druhu obsahují min.asi 80% vody a přibližně kolem 12% ovocných cukrů, dále buničinu, ovocné kyseliny, samozřejmě vitamín C a pektiny, které podporují činnost trávicí soustavy a střev. Dokáží vázat škodlivé látky, např. cholesterol, které pak tělo vyloučí. Pomáhájí pročišťovat krev. Regulují hladinu krevního cukru (mají glykemický index 30), čímž zabraňují pocitu tzv. vlčího hladu. Jsou tedy velmi výhodnou potravinou při držení redukční diety.

9. ZELENÝ ČAJ - nefermentovaný čaj urychluje metabolismus, což zapříčiňují především dvě látky, tzv, catechin a kofein. Podle nových výzkumů současné působení obou těchto látek výrazně napomáhá odtučňování. Obsahuje také flavonidy, které patří mezi antioxidanty a pomáhají neutralizovat volné radikály. Navíc popíjení zeleného čaje zabraňuje předčasnému stárnutí buněk, což je také důvodem, proč je nezřídka přidáván do různých kosmetických přípravků. Doporučujeme pít asi 3 až 5 šálků zeleného čaje denně.

10. OVES - je opravdovou zásobárnou biologických látek a minerálů, z nichž můžeme jmenovat např. zinek a mangan, jenž regulují činnost slinivky břišní a jater. Obsahuje velké množství vápníku, který nejenže příznivě ovlivňuje stav kostí, ale navíc pomáhá hubnout, protože omezuje shromažďování tuku v těle.

 

Be the first one to judge this article.

Comments

1 WG Team WG Team | Web | 27. april 2011 at 21:13 | React

Ahoj, hlásl/a by si prosim pro Emmu Watson tady: http://pro-mudly.blog.cz/1104/finale-sonherec-z-hp děkuji moc. Promiň za reklamu a rubriku Reklamy jsem nenašla.

2 slečna M slečna M | Web | 27. april 2011 at 21:13 | React

miluju všechno jen na brokolici.. a artyčoky jsem snad nikdy nejedla.. :D

3 kejsi-mlejnkova kejsi-mlejnkova | 27. april 2011 at 21:14 | React

Brokolice, to jezdravější a já to zrovna k smrti nenávidím:D

4 Mája Mája | Web | 27. april 2011 at 21:18 | React

Jé! Fakt super blog!!
P.S.:U mně na blogu dělám takový průzkum o náboženství, tak prosím přidej své názory sem: http://missin-ss.blog.cz/1104/free

5 aďuška aďuška | Web | 27. april 2011 at 21:36 | React

moc ti děkuju :)

New comment

Log in
  Don't you have your own web yet? Create it for free on Blog.cz.
 

Actual articles

Advertisement